06 april, 2020
Stefan Bengtsson's picture
Stefan Bengtsson Rektor och VD

Glad påsk

När vi nu gått in i påskveckan så är äntligen våren här! Solen delar med sig av sin värme och det känns mycket välbekant. Vi brukar på Chalmers säga att det säkraste vårtecknet är Cortègen. I år blir det tyvärr en Valborg utan Cortège vilket är tredje gången det händer sedan den första Chalmerscortègen 1909 (de tidigare inställda åren var 1912 och 1940).

Samtidigt är det mycket annat som är ovanligt. Vårt samhälle är utsatt för en omfattande kris orsakat av pandemin. Som en konsekvens av risken för smittspridning drivs Chalmers såväl som mycket annan verksamhet i samhället huvudsakligen på distans. Allt detta är nytt för oss, men i delar börjar vårt nya arbetssätt så smått bli vardag. Det är nya typer av utmaningar vi behöver hantera och nya situationer att finna lösningar på. Att överföra all vår utbildning inklusive examinationen till distans är ett exempel på alla de fantastiska insatser som gjorts under den senaste månaden.

Jag vill rikta ett stort tack till all Chalmers personal för era fantastiska insatser, jag vill tacka Chalmers studenter för att ni som vanligt är med bidrar till att utveckla Chalmers och till alla våra samarbetspartners vill jag säga tack för det goda samarbetet och för allt ert stöd!

Ha nu en riktigt Glad Påsk och ta hand om varandra!