25 september, 2015
Stefan Bengtsson's picture
Stefan Bengtsson Rektor och VD

Chalmers Ventures launch

Igår kväll hölls Chalmers Ventures launch med ca 300 deltagare. I ett stort partytält på gården utanför stena center bjöds på korta 3 min tal, film och underhållning.

Genom skapandet av Chalmers Ventures samordnas redan framgångsrik verksamhet inom bland annat våra båda inkubatorer Chalmers Innovation och Encubator. Satsningen där Chalmers stiftelse och Chalmers tekniska högskola sätter in nästan 500 milj kr under 10 år stärker Chalmers förmåga att stödja forskare/lärare och studenter i att ta sina idéer till nya företag. För en teknisk högskola är den förmågan otroligt viktig att utveckla, parallellt med att vi gör insatser för att fortsätta öka den akademiska kvaliteten i utbildning och forskning. Det är kombinationen av dessa båda som avgör hur framgångsrikt ett tekniska universitet blir. Nu finns en ny struktur på plats och tillsammans kommer vi att arbeta för att ge Chalmers Ventures förutsättningar att utvecklas i nära symbios med Chalmers akademiska verksamhet.

Som en del av gårdagens event delade jag ut Stiftelsens pris till forskaren och entreprenören Simon Zhongxia He. Simon får priset för sin insats då han baserat på sina forskningsresultat, med stöd av Chalmers entreprenörskola, skapade företaget Wyberry Technologies. Simons resultat möjliggör trådlös överföring av stora datamängder. Grattis Simon!

Kommentera

Dela artikeln

Lämna kommentar: