06 april, 2020
Stefan Bengtsson's picture
Stefan Bengtsson Rektor och VD

Glad påsk

När vi nu gått in i påskveckan så är äntligen våren här! Solen delar med sig av sin värme och det känns mycket välbekant. Vi brukar på Chalmers säga att det säkraste vårtecknet är Cortègen. I år blir det tyvärr en Valborg utan Cortège vilket är tredje gången det händer sedan den första Chalmerscortègen 1909 (de tidigare inställda åren var 1912 och 1940).

Samtidigt är det mycket annat som är ovanligt. Vårt samhälle är utsatt för en omfattande kris orsakat av pandemin. Som en konsekvens av risken för smittspridning drivs Chalmers såväl som mycket annan verksamhet i samhället huvudsakligen på distans. Allt detta är nytt för oss, men i delar börjar vårt nya arbetssätt så smått bli vardag. Det är nya typer av utmaningar vi behöver hantera och nya situationer att finna lösningar på. Att överföra all vår utbildning inklusive examinationen till distans är ett exempel på alla de fantastiska insatser som gjorts under den senaste månaden.

Jag vill rikta ett stort tack till all Chalmers personal för era fantastiska insatser, jag vill tacka Chalmers studenter för att ni som vanligt är med bidrar till att utveckla Chalmers och till alla våra samarbetspartners vill jag säga tack för det goda samarbetet och för allt ert stöd!

Ha nu en riktigt Glad Påsk och ta hand om varandra!

Kommentera

Dela artikeln

3 Kommentarer

Imre Pázsit's picture
Glad Påsk
Tack, detsamma!
roger Johansson's picture
Corona och nollningen
Hej Stefan! Trots att jag lämnat Chalmers sedan mer än 13 år har jag fortfarande många kontakter och följer vad som händer. Sport och teknologi är ju det område som jag har mest kontakt med men nu har jag flera ungdomar som just läser eller börjar läsa 8i höst. Vår strategi att hålla avstånd tvätta händer och stanna hemma vid minsta sjukkänning följer vi på ett självklart sätt men nu ser vi att yngre vuxna har en ökande spridning av Corona som kanske till största delen beror på restaurangbesök med alkoholförtäring. Där ligger en stor risk att de inte klarar FHM-reglerna. Om nollningen riskerar att ge en lokal spridning tycker jag det vore katastrof för Chalmers. Ni har säkert redan tänkt på detta men jag tycker att det nya utelivet är oroande. Ha det bra och lycka till MVH Roger 0707426936 netsojor@gmail.com Min chalmersadress fungerar inte längre.
Stefan Bengtsson's picture
Hej Roger
Hej Roger Tillsammans med Chalmers studentkår förbereder vi en ovanlig mottagning. Det blir inga samlingar i stora grupper, allt detta sker virtuellt. Mottagningen kommer att ske i faddergrupper och vi följer noga utvecklingen för att kunna anpassa hur vi genomför mottagningen. Den ska genomföras efter FHM:s rekommendationer. Vi är väl medvetna om den risk du lyfter att vi skulle kunna få en omfattande spridning och vi kommer att agera om vi ser tecken på ökad smittspridning i samhället. Rörande undervisningen i stort kommer den i höst att ske bitvis på campus och bitvis i digital form. Återigen kommer vi att anpassa formerna och balansen mellan campus och digital form efter utvecklingen.

Lämna kommentar: