05 juni, 2019
Stefan Bengtsson's picture
Stefan Bengtsson Rektor och VD

Trygg på Chalmers

På Chalmers råder nolltolerans mot kränkningar och trakasserier och vi tar nu ytterligare ett steg för en bättre campuskultur och för att göra Chalmers till en bra arbets- och studieplats för alla.

Nu lanserar vi Trygg på Chalmers – en webbplats där alla anställda och studenter på Chalmers lätt kan rapportera eller anmäla oönskade händelser och trakasserier, få information om vad som är en okej arbets- och studiemiljö och hur vi tillsammans når dit. 

Trygg på Chalmers har tagits fram inom projektet Chalmers mot sexism, ett samarbete mellan högskolan och studentkåren. Chalmers ska vara ett campus i världsklass, för alla som vistas här, där trygghet och öppenhet ska gå före tystnadskultur och omoderna attityder

Vi är alla en del av varandras arbets- och studiemiljö. Därför behöver vi samarbeta och hjälpas att åt att få ett campus fritt från diskriminering, trakasserier och mobbing.

Du hittar Trygg på Chalmers här.

Jag önskar er alla en fin Nationaldag!

Kommentera

Dela artikeln

4 Kommentarer

Anonymous's picture
Väldigt fina ord, men tyvärr
Väldigt fina ord, men tyvärr stämmer det inte med zero tolerans; i alla fall inte för trakasserier mot kvinnliga studenter och anställda. Elller menar du att det finns zero tolerance mot kvinnor som gör något fel och även mot kvinnor som vågar ifrågasätta deras chef. Skulle gärna nämna mitt namn men vågar inte. Hoppas att du förstår varför.
Stefan Bengtsson's picture
Det är tråkigt att läsa om
Det är tråkigt att läsa om dina upplevelser. Trygg på Chalmers har skapats på förekommen anledning, vi vet att vi har en intern kultur att arbeta med. Jag kan bara uppmana dig att rapportera det du varit utsatt för eller det du observerat. Kvinnor och män har naturligtvis samma rättigheter och ansvar i alla aspekter av vår verksamhet.
Anonymous's picture
Det meddelades förut vid
Det meddelades förut vid flertal tillfällen men det gjordes då ingeting med detta och det blev egentligen bara värre (suspect that these are reprisals men ingen ville ta upp det utan att ha hårda bevis). Dte verkar finnas en rädsla bland måmga på Chalmers att även prata om detta. Men jag ska försöka hitta energin att ta ett försök till att anmälla. Jag har dock inte mycket fortroende längre. Du har helt rätt om den interna kulturen men man borde väl anta att du som rektor kan sätte stopp på detta.
Stefan Bengtsson's picture
Jag kan bara beklaga att du
Jag kan bara beklaga att du känner så och uppmanar dig att kontakta mig eller någon annan vid Chalmers du känner förtroende för direkt. En öppen blogg är inte lämplig för att diskutera frågor som rör en person eller enskilda händelser.

Lämna kommentar: