08 maj, 2018
Stefan Bengtsson's picture
Stefan Bengtsson Rektor och VD

Vetenskapsfestivalen - tack!

För några veckor sedan avslutades den Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg, där Chalmers deltog med drygt 100 olika aktiviteter under de två veckor som festivalen pågick (16-27 april 2018). Överallt syntes Chalmers – I Experimentverkstaden på Hisingen, i föreläsningssalarna på Pedagogen, mitt i Nordstan, i matsalen på Pustervik, högt i det blå i Vetenskapsrouletten på Liseberg, mitt bland alla resande på Centralstationen och på många andra ställen!

Överallt fanns ni. Forskare, studerande, doktorander och alla andra från Chalmers som entusiasmerar, inspirerar och stimulerar andra med ert engagemang, ert kunnande och er vilja att berätta om allt spännande och nyttigt ni gör.

Chalmers är en av flera huvudpartner i Vetenskapsfestivalen som i år arrangerades för 22:a gången. Än en gång kan jag med glädje och stolthet se att intresset från Chalmers att delta i festivalen ökar från år till år. En av våra absolut viktigaste uppgifter är att föra ut vår forskning på ett begripligt, intressant och engagerande sätt till allmänheten. Det är ett fantastiskt bra sätt att öka intresset hos barn och ungdomar för våra utbildningar!

Tusen tack alla ni som på olika sätt deltagit i Vetenskapsfestivalen! 

Kommentera

Dela artikeln

Lämna kommentar: